Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Svíčková ze zvěřiny
  • 300 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 2 špetka Pepř růžový mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř růžový mletý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 143.3 mg
  • Vláknina 2715.5 mg
  • Vitamín A 2715.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a odkrojíme z ní plátky (přibližně po 200g). Očistíme velkou cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Z omyté snítky rozmarýnu otrháme lístky. Plátky masa vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, posypeme je cibulí a rozmarýnem. Pokryjeme je bobkovými listy, vše zalijeme červeným vínem, nádobu zakryjeme a dáme ji do chladničky. Maso marinujeme minimálně 5 hodin, během té doby ho několikrát v marinádě otočíme. Před vařením maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Z marinády vyhodíme bobkové listy, přecedíme ji přes síto a odložíme si ji.

  • 2

    Ve velké rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej s máslem. Plátky masa vložíme do rozpáleného omastku a restujeme je z každé strany po 4 minutách do zlatohněda. Srnčí svíčkové plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a dáme je z pánve do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple.

  • 3

    Připravíme si omáčku: do výpeku z masa přilijeme marinádu, jakmile se začne vařit, přimícháme rybízové želé, promícháme a vaříme 3 minuty. Pak omáčku podle chuti dosolíme a opepříme.

  • 4

    Teplé plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je vínovou omáčkou a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu