Flíčky se zelím I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Těstoviny flíčky
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g řepkový olej
  • 20 g Anglická slanina
  • 20 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 249.8 mg
  • Vláknina 6611 mg
  • Vitamín A 6611 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké nudličky nakrájíme zelí, zbavené vrchních listů a spaříme ho vařící vodou. Na oleji na cibulce zelí osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme kmín a doměkka podusíme.

  • 2

    Těstoviny - flíčky uvaříme dle návodu na obalu a smícháme je se zelím. Dosolíme a dochutíme cukrem a octem.

  • 3

    Na talíři podáváme polité vyškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu