Brambory se slaninou pečené v alobalu s jogurtovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Choceňský smetanový jogurt
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 4 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • 0.5 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 337.7 mg
  • Vláknina 4158.1 mg
  • Vitamín A 4158.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C. 4 velké brambory důkladně omyjeme a vložíme do kastrólu, zalijeme je slanou vodou a vaříme 10 minut. Poté je scedíme. Větší plochy brambor nařízneme do kříže. Každou bramboru posypeme špetkou soli, položíme na nakrojenou stranu plátek slaniny a každou bramboru zabalíme zvlášť do alobalu. Poklademe je do pekáčku a vložíme do trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut.

  • 2

    Mezitím si připravíme v míse jogurtový dip: do mísy vyklopíme kelímek bílého jogurtu, přidáme k němu prolisovaný stroužek česneku, 2 špetky soli, 2 špetky pepře a 1/2 lžíce majonézy Hellmanns a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Na talířky položíme upečené brambory se slaninou s lžíci jogurtového dipu a podáváme je hned horké.

Komentáře k receptu