Koláč jablkový 1

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Jogurt bílý
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 30 g Cukr krupice
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 120 g Jablka
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 70.6 mg
  • Draslík 255.5 mg
  • Vláknina 4784 mg
  • Vitamín A 4784 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Rozmícháme vejce s jogurtem a vlijeme máslo. Přidáme mouku se špetkou kypřicího prášku a cukr. Přidáme vodu dle potřeby. Uhněteme těsto.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem, (nebo na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou.) Na těsto naklademe oloupaná, na plátky pokrájená jablka.

  • 3

    Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Koláč krájíme až po vychladnutí.

Komentáře k receptu