Pochoutka ze zbytků pečeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Drůbeží maso pečené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 1107.2 mg
  • Vláknina 14539.8 mg
  • Vitamín A 14539.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě ve slupce uvaříme brambory, vychladlé oloupeme a na kolečka nakrájíme.

  • 2

    Na kousky nakrájíme maso. Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli. Okrájíme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Rozehřejeme máslo na pánvi a osmažíme jablka a cibuli. Opepříme a osolíme.

  • 4

    Do vymazané zapékací mísy skládáme střídavě vrstvu masa, brambor, jablek a cibule, poslední vrstvou jsou brambory. Zalijeme šťávou z masa. Povrch poklademe vločkami másla a ve vyhřáté troubě dozlatova zapečeme.

Komentáře k receptu