Rýžový nákyp se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 15 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 264.1 mg
- Draslík 104.3 mg
- Vláknina 3623.8 mg
- Vitamín A 3623.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži a necháme vychladnout.
-
2
Nastrouháme sýr, šunku nasekáme.
-
3
Smícháme v misce rýži, žloutky, 100g nastrouhaného sýra, nasekanou šunku, petržel a rajčatový protlak.
-
4
Osolíme, opepříme a promícháme.
-
5
Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme opatrně do směsi.
-
6
Vymažeme zapékací mísu a naplníme připravenou směsí.
-
7
30 minut zapečeme v horké troubě, potom nákyp posypeme zbytkem sýra.
-
8
10 minut dopečeme, dokud není sýr růžový.
-
9
Nákyp podáváme se zeleninovým salátem.