Krkonošský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 839 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 18.9 mg
 - Draslík 146.5 mg
 - Vláknina 3696.5 mg
 - Vitamín A 3696.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
 - 
                                3
Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
 - 
                                4
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše.
 - 
                                5
Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.