Krémová polévka s kerblíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 834 mg
 - Vláknina 11042.2 mg
 - Vitamín A 11042.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou mrkev, petržel, dýni, brambory a celer omyjeme a pokrájíme na kousky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, zalijeme litrem vody a dáme vařit. Přimícháme sůl, pepř, pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny. Pak přimícháme sladkou smetanu, necháme ji přejít varem, polévku odstavíme z plotny a necháme několik minut zchladnout.
 - 
                                2
Omytý kerblík drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Vše rozmixujeme na krémovou polévku, pokud je chladnější,přihřejeme, případně dosolíme podle chuti, přimícháme pokrájený kerblík a podáváme.