Pohanková pražená polévka
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 6.98 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev kořen
 - 20 g Sádlo škvařené
 - 40 g Pohanka
 - 50 g Petržel kořen
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 374 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 129.6 mg
 - Draslík 380 mg
 - Vláknina 4601.8 mg
 - Vitamín A 4601.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, celer, petržel, česnek a šalotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                2
V hrnci rozehřátém másle a sádle podusíme všechnu zeleninu, pak k ní přimícháme pohankovou krupici, promícháme, krátce osmažíme a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme kmín, sůl, pepř a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Do hotové polévky přimícháme rozkvedlaná vejce, která povaříme jen
 - 
                                4
1-2 minuty. Polévku dosolíme podle chuti, zamícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme.