Velikonoční sekanina s hovězím masem
Suroviny
- 250 g Hovězí maso vařené
 - 250 g Vepřové maso libové
 - 40 g Droždí
 - 400 g Uzené maso vařené
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Rohlíky bílé
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 3 stroužek Česnek
 - 6 dl Masový vývar
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1282 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 1342 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 419.4 mg
 - Draslík 495.1 mg
 - Vláknina 9356.1 mg
 - Vitamín A 9356.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1585.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Rohlíky pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem.
 - 
                                3
Uvařené vepřové, uzené a hovězí maso drobně nasekáme a dáme do mísy k rohlíkům. Přidáme vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový květ a rozdrobíme do směsi kvasnice. Směs dobře promícháme a zaděláme řidší "masové" těsto, které v teple necháme vykynout.
 - 
                                4
Vykynutou masovou směs dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a sekaninu dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 40 minut do doby, až velikonoční sekanina má zlatou kůrku.
 - 
                                5
Pokrájíme ji na plátky a podáváme s přílohami podle chuti.