Benecké kotlety v bramboráku s pivním sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 150 g Sýr Krkonošský pivní
 - 120 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Mléko polotučné
 - 0.75 polévková lžíce Sůl
 - 2.22 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 440 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 70.3 mg
 - Draslík 1134.1 mg
 - Vláknina 9766.5 mg
 - Vitamín A 9766.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme k nastrouhaným bramborům. Přidáme hladkou mouku, mléko, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.
 - 
                                2
4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme (1/3 lžíce) a opepříme černým pepřem (1/2 lžičky).
 - 
                                3
V hlubší pánvi rozpálíme olej (4 lžíce) a kotlety z obou stran opečeme dozlatova. Opečené kotlety obalíme do bramborové směsi, do které jsme těsně před použitím nastrouhali pivní sýr.
 - 
                                4
V druhé pánvi si rozpálíme olej (4 lžíce) a obalené kotlety v bramborovém těstě osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk.