Králičí zadek s houbami
Suroviny
- 100 g Mléko polotučné
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Slanina vepřová
 - 50 g Sýr Krkonošský pivní
 - 250 g Houby čerstvé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Jalovec
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 dl Hovězí vývar základní
 - 1.4 kg Brambory
 - 1 kg Králičí maso
 - 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1140 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1912 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 231.6 mg
 - Draslík 2834.9 mg
 - Vláknina 29287.5 mg
 - Vitamín A 29287.5 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těsto na bramboráčky: očistíme a omyjeme brambory a jedno jablko. Vše jemně nastrouháme, v míse smícháme s hladkou moukou, vejcem, mlékem, pepřem, solí a pivním sýrem. Dobře promíchané těsto malou naběračkou naléváme do pánve na rozpálený olej a smažíme malé bramboráčky o průměru asi 10 cm a síle 5-7 mm. Bramboráčky usmažíme z každé strany dozlatova. (Smažíme je v průběhu dopékání masa.)
 - 
                                2
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Očistíme a omyjeme čerstvé houby, pokrájíme je na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky.
 - 
                                3
Omytý a rozporcovaný zadek z králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, odblaníme, osolíme, posypeme roztlučeným kmínem a čerstvě roztlučeným jalovcem.
 - 
                                4
V pekáči rozpálíme sádlo a porce králíka zprudka orestujeme dozlatova z každé strany. Přilijeme hovězí vývar, pekáč zakryjeme, zmírníme teplotu a králíka dusíme přibližně 30 minut. Pak přidáme cibuli, houby, promícháme a dopékáme v předehřáté troubě při 220 °C.
 - 
                                5
Králičí zadek s houbami dáme na talíře, obložíme bramboráčky a podáváme.