Vafle se sýrem a kečupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 105.6 mg
 - Draslík 394.7 mg
 - Vláknina 4868 mg
 - Vitamín A 4868 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo v malé skleněné nádobce vložíme do mikrovlnné trouby, rozpustíme a necháme vychladnout. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřicím práškem, přisypeme sůl, jedno vejce, vlijeme připravené rozpuštěné máslo, dolijeme mléko a suroviny vyšleháme na hladké těsto. Do něj přimícháme 60 g jemně nastrouhaného sýra, přikryté necháme 5 minut odpočinout.
 - 
                                2
Vaflovou formu mírně potřeme olejem, nalijeme přiměřené množství těsta a vafli opečeme do zlatova. Pečeme, dokud nedojde těsto.
 - 
                                3
Vafle naaranžujeme na talíře podle chuti, pokapeme kečupem, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.