Krkonošské kynuté knedlíky s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
 - Sacharidy 159 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 156 g
 - Cholesterol 90.8 mg
 - Draslík 340.5 mg
 - Vláknina 13150 mg
 - Vitamín A 13150 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku krupicového cukru, promícháme a kvásek necháme pod utěrkou na teplém místě vzejít.
 - 
                                2
Ve velké míse pak z mouky, vajíčka, špetky soli a kvásku vypracujeme polotuhé těsto, které necháme přikryté utěrkou v teple vykynout.
 - 
                                3
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                4
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly, z kterých na pomoučené pracovní ploše vyválíme placičky. Na střed každé dáme borůvky a krupicový cukr, placičky zabalíme a necháme ještě chvíli kynout.
 - 
                                5
Knedlíky vaříme v dostatečném množství mírně osolené vody přibližně 10 minut. Uvařené ihned po vyjmutí propícháme vidličkou, aby z nich vyprchala pára a nesrazily se.
 - 
                                6
Krkonošské borůvkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a strouhaným perníkem, přelité rozpuštěným máslem.