Dýňové zelí na maďarský způsob
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Tuk
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.0625 l Zakysaná smetana
 - 1 kg Dýně
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 23.1 mg
 - Draslík 1181.4 mg
 - Vláknina 4135.5 mg
 - Vitamín A 4135.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme a zbavenou semen nakrájíme na nudličky. Vložíme ji do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, vymačkanou dýni, trochu vývaru, česnek, nasekaný kopr a ocet. Vše dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.