Hutná zeleninová polévka
Suroviny
- 350 g Vepřová krkovička
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 10 g Sůl
 - 50 g Kedlubna
 - 50 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Paprika zelená
 - 100 g Rajčata
 - 50 g Hrášek
 - 50 g Petržel kudrnka
 - 50 g Houby čerstvé
 - 80 g Těstoviny fleky
 - 2 g Nové koření celé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 1027 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 78.8 mg
 - Draslík 562.5 mg
 - Vláknina 10566.8 mg
 - Vitamín A 10566.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 89 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká.
 - 
                                2
Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku.