Esterházyho roštěnky
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mrkev kořen
 - 8 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Petržel kořen
 - 50 g Petržel kudrnka
 - 20 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 ks Cibule
 - 2 dl Zakysaná smetana
 - 1 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 915 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 106.3 mg
 - Draslík 874.7 mg
 - Vláknina 9765 mg
 - Vitamín A 9765 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.1 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
 - 
                                2
Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut.
 - 
                                3
Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme.
 - 
                                4
Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele.