Jagerské plátky
Suroviny
- 200 g Párky Frankfurtské
 - 60 g Slanina vepřová
 - 400 g Zelí bílé - sterilizované
 - 10 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 500 g Vepřová kýta
 - 5 g Kmín drcený
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 60 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 ks Cibule
 - 1 dl Víno červené
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 585 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 278.2 mg
 - Vláknina 2947.5 mg
 - Vitamín A 2947.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kýty nařežeme plátky, naklepeme, nasolíme, obalíme v mouce a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple.
 - 
                                2
Do výpeku vmícháme protlak, koření, podlijeme polovinou vína, vrátíme zpět maso, zakryté pozvolna dusíme do měkka. Mezitím v pánvi na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme kmín, sůl, zelí, zbytek vína a dusíme vše do měkka.
 - 
                                3
Na jiné pánvi vyškvaříme slaninu na kostičky a na ní opečeme párek, nakrájený na kolečka.
 - 
                                4
Podáváme vždy plátek masa zalitý šťávou, na něj navršíme část opečených párků, přidáme dušené zelí.