Paprikáš z vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1724 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 530.7 mg
 - Draslík 557.2 mg
 - Vláknina 10640 mg
 - Vitamín A 10640 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 105.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme si vejce natvrdo (8 minut), ihned ochladíme a oloupeme. V kastrolu na sádle osmažíme cibulku porkájenou na jemno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, podlijeme vodou a zakryté dusíme, až se cibule rozvaří. Podle potřeby ještě mírně podlijeme. Zalijeme smetanou, kterou jsme smíchali s moukou a povaříme do zhoustnutí. Na talíř dáme doprostřed rozpůlená posolená vejce, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.