Závin Esterházy
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Vejce slepičí
 - 100 g Vepřové škvarky
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 10 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 50 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 g Rum
 - 50 g Cukr moučkový
 - 250 g Cukr moučkový
 - 40 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Ořechy vlašské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 133.8 mg
 - Draslík 708.4 mg
 - Vláknina 3454 mg
 - Vitamín A 3454 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku, vejce, škvarky, cukr, máslo, mléko a půl balíčku kypřicího prášku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na centimetrový plát.
 - 
                                2
Cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme kandovanou citronovou kůru a ořechy nasekané najemno, rum a lžičku kypřicího prášku. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krém rozetřeme na plát těsta, svineme, potřeme žloutkem a na vymazaném plechu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut.