Kuřecí paprikáš s cherry rajčaty
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
 - 800 g Kuřecí stehna
 - 250 g Rajčata Cherry
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 185.3 mg
 - Draslík 667.4 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, papriku a kmín za stálého míchání asi 5 minut. Zkřehlou cibuli vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme stranou.
 - 
                                2
Do pánve položíme omytá kuřecí stehna kůží dolů a smažíme 3 minuty. Potom stehna obrátíme a smažíme ještě 2 minuty. Do pánve vrátíme cibuli.
 - 
                                3
Vývar promícháme s octem, cukrem, rajčatovým protlakem, solí a pepřem. nalijeme na kuře, přivedeme k varu a pod pokličkou necháme zvolna bublat 25 minut.
 - 
                                4
Nakonec přidáme omytá cherry rajčata a pánví potřeseme, aby se vše spojilo.
 - 
                                5
Kuřecí paprikáš podáváme s kopečkem zakysané smetany.