Perkelt z kuřat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1294 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 126.8 mg
 - Draslík 352.5 mg
 - Vláknina 2006 mg
 - Vitamín A 2006 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřata očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme, v kloubech nařízneme a osolíme.
 - 
                                2
Cibuli jemně nakrájíme a na tuku ji osmahneme dorůžova, přidáme papriku a mírně ji zpěníme. Přimícháme rajčatový protlak, základ zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu.
 - 
                                3
Do vařícího základu vložíme kuřata a pod poklicí je dusíme doměkka. Podle potřeby přisolíme šťávu a ještě krátce podusíme.
 - 
                                4
Při podávání porce kuřete přeléváme šťávou.