Pěna z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1346 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 975 mg
 - Bílkoviny 214 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 1397.5 mg
 - Draslík 610.8 mg
 - Vláknina 159 mg
 - Vitamín A 159 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 78.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařená nebo dušená játra prolisujeme, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a studený, tekutý aspik, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
 - 
                                2
Formu vylijeme studeným aspikem a po ztuhnutím naplníme pěnou.
 - 
                                3
V lednici necháme ztuhnout, vyklopíme a nakrájíme.