Makrela na maďarský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 780 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 295.7 mg
 - Vláknina 3376 mg
 - Vitamín A 3376 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 68.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makrely omyjeme a nakrájíme na porce.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme.
 - 
                                3
Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme.
 - 
                                5
Ihned podáváme.