Hlávkový salát s avokádem
Suroviny
- 250 g Okurka salátová
- 100 ml Citronová šťáva
- 2 ks Avokádo
- 2 ks Salát hlávkový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 30 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 673.4 mg
- Vláknina 18818.8 mg
- Vitamín A 18818.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme dresink. Do misky dáme citrónovou šťávu, olivový olej, bylinkové máslo, špetku soli a pepře.
-
2
Omyjeme hlávkový salát roztrháme ho na kousky, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle salátovou okurku, vložíme do mísy, přimícháme avokádo, které jsme vypeckovali a nakrájeli na kousky. Směs zalijeme dresinkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy a nakrájenou jarní cibulkou i s natí.