Brambory plněné mletým masem
Suroviny
- 250 g Maso mleté - mix
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Brambory
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 4.7 mg
 - Draslík 962.2 mg
 - Vláknina 9034.3 mg
 - Vitamín A 9034.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut.