Květák s černými olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 800.2 mg
 - Vláknina 13249.8 mg
 - Vitamín A 13249.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 125.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžičky, spaříme vroucí vodou a zprudka osmahneme na pánvi na oleji. Květák vyjmeme.
 - 
                                2
Ve stejné pánvi osmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přilijeme vodu (asi 150ml) a citronovou šťávu a vložíme zpět květák. Zvolna vaříme doměkka.
 - 
                                3
Měkký květák vyjmeme, do pánve přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Přidáme nakrájené olivy, nasekanou petrželku a ještě krátce povaříme.
 - 
                                4
Směs přelijeme přes růžičky květáku a podáváme.