Dušená čočka s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1057 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 1894 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 157.3 mg
 - Draslík 1361.4 mg
 - Vláknina 19252.3 mg
 - Vitamín A 19252.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.
 - 
                                2
Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
 - 
                                3
Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.