Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Pstruh
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bešamel
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 322 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 415.6 mg
 - Draslík 809.7 mg
 - Vláknina 2793.3 mg
 - Vitamín A 2793.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a vykuchané pstruhy nafiletujeme a vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a šalvějí a pokapeme citronovou šťávou. Stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky polijeme smetanou a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Bešamel promícháme s prolisovaným česnekem, žloutky a nastrouhaným sýrem. Omáčkou potřeme každý závitek a pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem dozlatova.