Jemná polévka z brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 99.8 mg
 - Draslík 396.4 mg
 - Vláknina 7047 mg
 - Vitamín A 7047 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 111.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit růžičky z brokolice.
 - 
                                2
Když máme brokolici uvařenou, odebereme ji z hrnce.
 - 
                                3
Do vody po uvařené brokolici dáme mléko, pepř, muškátový květ a sůl. Přivedeme k varu a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky.
 - 
                                4
Mezitím nakrájíme uvařené růžičky brokolice na malé kousky.
 - 
                                5
Když se nám voda vaří, přidáme kousky brokolice.
 - 
                                6
Vaříme 10 minut.
 - 
                                7
Po uvaření přidáme do polévky šlehačku.
 - 
                                8
Polévku podáváme dostatečně teplou.