Zeleninové karbanátky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 700 g Hrášek
  • 800 g Květák
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Strouhanka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.51 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1259.1 mg
  • Vláknina 30845 mg
  • Vitamín A 30845 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 176.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Celer oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na 3-5 dílů.

  • 2

    Květák, celer a zelený hrášek společně uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak zeleninu scedíme, nožem posekáme nadrobno a vidličkou rozmačkáme a dáme do mísy.

  • 3

    K zelenině přidáme vejce, sůl, hladkou mouku, drobně pokrájenou petrželku, vše dobře prohněteme. Ze směsi vytvoříme rukama karbanátky, které obalíme ve strouhance. Rozpálíme v pánvi olej, každý karbanátek, než ho vložíme do oleje, namočíme do rozšlehaného vajíčka.

  • 4

    Karbanátky usmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu