Orecchiette s pestem a garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 1066 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 159.6 mg
 - Draslík 278.3 mg
 - Vláknina 9070 mg
 - Vitamín A 9070 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky, osušíme. Oloupeme česnek.
 - 
                                2
Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a vše trochu rozmixujeme. Přidáme bazalku a špetku soli. Vše rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme hladkou hmotu.
 - 
                                3
Směs přendáme do mísy, přidáme oba druhy sýrů a promícháme. Necháme si stranou dvě lžíce oleje a zbytek postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody. Osolíme a dáme vařit těstoviny.
 - 
                                4
Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje. Rozehřejeme a 2-3 minuty na něm smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme. Těstoviny al dente scedíme a promícháme s pestem. Všechno promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme.