Tuňáková terinka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 160 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 226.1 mg
 - Draslík 190.7 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Tuňáka zbaveného oleje rozdrtíme vidličkou nebo rozmixujeme. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a rajčatový protlak. Osolíme a opepříme. Vše vymícháme dohladka.
 - 
                                2
Hotovou směs přendáme do čtyř malých mističek a zapékáme v troubě cca 30 minut.
 - 
                                3
Servírovat můžeme vlažné nebo studené zakápnuté citrónovou šťávou.