Jogurtové řezy s jablky
Suroviny
- 300 g Jablka
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 300 g Cukr krupice
 - 400 g Mouka polohrubá
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 200 ml Jogurt bílý
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 67.4 mg
 - Draslík 243.9 mg
 - Vláknina 4118 mg
 - Vitamín A 4118 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce, cukr a olej ušleháme. Přidáme bílý jogurt, oloupaná, nastrouhaná jablka, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                3
Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.