Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem
Suroviny
- 0.5 kostka Masox
 - 60 g Cibule
 - 30 g Hrášek mražený
 - 240 g Kapr obecný
 - 20 g Kečup
 - 20 g Šunka kuřecí Velkopavlovická
 - 20 g Olej rostlinný
 - 5 g Mouka pšeničná hladká
 - 250 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 79.2 mg
 - Draslík 474.4 mg
 - Vláknina 2548.3 mg
 - Vitamín A 2548.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu.
 - 
                                2
Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme.
 - 
                                3
Jako přílohu volíme šťouchané brambory.