Červené kuře thajské
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
 - 225 g Rajčata
 - 225 g Brambory sladké (Batáty)
 - 500 g Rýže jasmínová
 - 4 ks Kafirové listy
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 dl Kokosové mléko
 - 2 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 72.3 mg
 - Draslík 857.5 mg
 - Vláknina 9698.3 mg
 - Vitamín A 9698.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej. Pokrájíme na nudličky kuřecí maso, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, kari pastu, limetkové lístky a tamarind a minutu smažíme.
 - 
                                2
Sladké brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do směsi kokosové mléko a brambory uvedeme do varu. Necháme povařit 20 minut, dokud šťáva nezhoustne. Do směsi přidáme koriandr a pokrájená rajčata a za občasného míchání dusíme 5 minut.
 - 
                                3
Dáme na talíře a doporučujeme podávat s jasmínovou rýží.