Jarní tagliatelle se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 10.9 mg
 - Draslík 696.8 mg
 - Vláknina 14194 mg
 - Vitamín A 14194 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.
 - 
                                3
Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.
 - 
                                4
Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.