Krevety bhuna
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Ocet vinný
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.75 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 223.9 mg
 - Vláknina 3497.9 mg
 - Vitamín A 3497.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V nekovové misce smícháme chilli papričky zbavené semínek, ocet, sůl, kurkumu, pepř, česnek, papriku a 10 minut necháme odležet.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a 4 minuty smažíme, přidáme krevety a směs z misky a ještě smažíme. Poté přidáme vodu a 10 minut vaříme, občas zamícháme. Vmícháme garam masalu, citronovou šťávu a přendáme na talíře.
 - 
                                3
Podáváme ozdobené koriandrem.