Lasagne s plody moře
Suroviny
- 450 g Treska uzená
 - 115 g Krevety tygří - loupané
 - 115 g Mořský jazyk
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Mozzarella
 - 450 g Lasagne
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Pórek
 - 6 dl Mléko polotučné
 - 0.41 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1015 kcal
 - Sacharidy 149 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 831 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1094.8 mg
 - Vláknina 11972.5 mg
 - Vitamín A 11972.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou tresku rozebranou na vrstvičky dáme do mísy, přidáme krevety a plátky mořského jazyka, citronovou šťávu a pepř. Dáme stranou.
 - 
                                2
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek a smažíme za občasného míchání 8 minut. Přidáme mouku a minutu osmahneme. Přimícháváme postupně mléko a vymícháme krémovou omáčku. Přimícháme med a mozzarellu a 3 minuty vaříme. Odstavíme kastrol ze sporáku a přimícháme ryby a krevety.
 - 
                                3
Vrstvy rybí omáčky a lasagní pokládáme do zapékací mísy tak, aby poslední vrstvou byla rybí omáčka. Posypeme parmezánem a v předehřáté troubě zapékáme 30 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
 - 
                                4
Ihned podáváme.