Pstruh na grilu s dušenou okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 154 mg
 - Draslík 1074.1 mg
 - Vláknina 1587.5 mg
 - Vitamín A 1587.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou okurku podélně rozpůlíme. Lžičkou vyndáme semena a dužinu nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme okurku a 2 minuty pomalu podusíme.
 - 
                                2
Smícháme dvě třetiny osmažené okurky s nasekaným koprem, osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Směsí naplníme osolené pstruhy.
 - 
                                3
Do grilovací mísy vložíme pstruhy a obložíme je zbylou okurkou.
 - 
                                4
Ryby grilujeme 10-15 minut 10 cm pod horkým grilem. Během
 - 
                                5
úpravy na roštu je obracíme.
 - 
                                6
Pstruhy ozdobíme snítkami kopru a pažitkou. Ihned je podáváme.