Marinovaný pstruh na grilu s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 270 g Kompot brusinkový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 739.2 mg
  • Vláknina 102 mg
  • Vitamín A 102 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vyfiletujeme, očistíme, zakapeme 2,5 lžicemi citronové šťávy, posypeme usekaným koprem a necháme asi čtyřicet minut marinovat. Poté setřeme z ryby kopr, aby se pod grilem nepálil, filety osolíme, potřeme 40 g rozpuštěného másla a dáme pod málo rozehřátý gril. Rybu grilujeme z obou stran na nižší teplotě, aby se filety propekly.

  • 2

    V mezičase si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinkový kompot vlijeme do kastrolu, zahříváme k varu s 20 g másla, přilijeme solamyl rozmíchaný ve dvou lžících vody, mícháme až omáčka zhoustne a vmícháme do omáčky půl lžíce citronové šťávy.

Komentáře k receptu