Kuřecí plátky se svěží salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 714.3 mg
 - Vláknina 3545.8 mg
 - Vitamín A 3545.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osolíme a opepříme, naklepeme na tenčí plátky. Polovinu oleje smícháme s thajskou omáčkou, polovinou limetkové šťávy, osolíme a opepříme. Maso necháme v marinádě odležet 30 minut. Papriky necháme 10 minut péct na grilu, poté oloupeme slupky, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme mango. Pokrájíme chilli papričky. Vše smícháme dohromady, přidáme zbytek oleje, a limetkové šťávy, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
 - 
                                2
Marinované maso urgilujeme na rozpáleném grilu. Občas potíráme zbylou marinádou. Servírujeme s mangovou salsou.