Bramborový guláš se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 798 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 10.4 mg
 - Draslík 944.6 mg
 - Vláknina 12914 mg
 - Vitamín A 12914 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, špekáčky na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme brambory, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme kostkou masoxu, kmínem a povaříme. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k bramborám, přidáme pokrájené špekáčky a dovaříme.
 - 
                                3
Bramborový guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.