Čokoládová roláda se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 300.3 mg
 - Draslík 78.4 mg
 - Vláknina 6556.7 mg
 - Vitamín A 6556.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Necháme prochladnout.
 - 
                                2
Plech vymažeme slunečnicovým olejem a vyložíme fólií na pečení.
 - 
                                3
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a zamícháme ji, aby se vše dobře spojilo. Ušleháme z bílků tuhý sníh
 - 
                                4
a vmícháme opatrně do čokoládového základu.
 - 
                                5
Čokoládový základ rozetřeme na plech, aby bylo těsto ve stejnoměrné výšce. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je těsto pevné na dotek.
 - 
                                6
Na upečené piškotové těsto položíme suchou utěrku a navrch jinou, namočenou ve studené vodě, ale dobře vyždímanou. Necháme na chladném místě 8 hodin.
 - 
                                7
Náplň: rozpustíme čokoládu. Vychladíme.
 - 
                                8
Sejmeme utěrky a piškotové těsto vyklopíme na fólii na pečení, pokrytou silnou vrstvou moučkového cukru. Z piškotu odloupneme povrchovou fólii na pečení.
 - 
                                9
Piškot potřeme stejnoměrně čokoládou, potom ušlehanou šlehačkou.
 - 
                                10
Srolujeme roládu po delší straně. Pocukrujeme.