Banánovou-medová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 368.2 mg
 - Draslík 393.7 mg
 - Vláknina 5263.2 mg
 - Vitamín A 5263.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 373 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme do pěny žloutky a cukr.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme mléko téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.
 - 
                                3
Dáme vše zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme. Banány rozmačkáme s medem a citronovou šťávou.
 - 
                                4
Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku a banány. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Pak dáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.