Rumunská masová směs
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 300 g Vepřová krkovička
 - 300 g Kuřecí stehna
 - 1 krajíc Chléb konzumní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Máta
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 138.3 mg
 - Draslík 367.5 mg
 - Vláknina 1454.8 mg
 - Vitamín A 1454.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na oleji zprudka osmahneme nakrájenou slaninu a omyté, na kostičky nakrájené vepřové a kuřecí maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, znovu osmahneme, osolíme a okořeníme. Přidáme kečup, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Chvíli před koncem dušení vmícháme očištěné, na proužky nakrájené papriky.
 - 
                                3
Šťávu podle potřeby zahustíme nastrouhaným nebo rozdrobeným chlebem.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.