Polévka z červeného zelí se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 129.6 mg
 - Draslík 160.4 mg
 - Vláknina 2655.3 mg
 - Vitamín A 2655.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál, rozkrojíme hlávku na čtvrtky a pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Nakrájené zelí vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přecedíme do ní zelný vývar a dobře rozšleháme. Přimícháme sůl, muškátový květ a na mírném plameni vaříme alespoň 15 minut. Na závěr varu vmícháme zelí, povaříme a odstavíme. Do ještě vroucí polévky zašleháme smetanu, ve které jsme rozmíchali žloutky.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
