Thajská perlička s kari omáčkou a žampiony
Suroviny
- 50 g Bambusové výhonky
 - 225 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Fazolové lusky zelené
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Kari pasta
 - 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 1 ks Perlička
 - 1 ks Galgan
 - 3 ks Limetka kafrová
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Whisky
 - 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 262.6 mg
 - Draslík 1306.1 mg
 - Vláknina 2667 mg
 - Vitamín A 2667 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z perličky odstraníme kůži, vykostíme ji a naporcujeme. Poté nakrájíme maso na menší kousky a odložíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, za stálého míchání na něm přibližně 1/2 minuty osmahneme kari pastu. Poté přidáme rybí omáčku, maso a restujeme do hněda. Vmícháme nadrobno pokrájený, oloupaný galgan, kuličky pepře, natrhané limetkové listy, přilijeme whisky a vývar.
 - 
                                3
Přivedme k varu, vložíme na kousky rozkrájené fazolové lusky, na plátky pokrájené houby a bambusové výhonky, zvolna vaříme cca 2 - 3 minuty.
 - 
                                4
Hotovou směs rozdělíme na talíře, dle chuti dozdobíme chilli vločkami a ihned podáváme.