Smažené sardinkové filety v bylinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 509 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 76.7 mg
 - Vláknina 5451.3 mg
 - Vitamín A 5451.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nahrubo posekáme svazek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, oregano a majoránka), které potom v obalovací misce smícháme s moukou, solí a pepřem.
 - 
                                2
Filety ze sardinek ve směsi obalíme tak, aby obal byl k masu pevně přlepen.
 - 
                                3
Olej rozehřejeme ve větší pánvi, vkládáme obalené filety vždy po čtyřech kusech, smažíme 1 - 2 minuty na každé straně, až jsou do hněda zbarvené a křupavé.
 - 
                                4
Citrony pokrájíme na měsíčky, těmi pak obkládáme porce sardinek na talíři.