Kuřecí játra na bazalce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1045 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 351 mg
- Draslík 257.5 mg
- Vláknina 690 mg
- Vitamín A 690 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme játra, orestujeme. Přisypeme bazalku, podlijeme troškou vody a játra zvolna dusíme přibližně 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Zároveň na vedlejším hořáku do kastrůlku nasypeme mraženou zeleninu, podlijeme troškou vody, ochutíme Podravkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka.
-
3
Játra na bazalce rozdělíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.