Kuřecí játra na bazalce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 3 g Podravka
  • 10 g Bazalka
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Játra kuřecí
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 351 mg
  • Draslík 257.5 mg
  • Vláknina 690 mg
  • Vitamín A 690 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme játra, orestujeme. Přisypeme bazalku, podlijeme troškou vody a játra zvolna dusíme přibližně 5 minut. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Zároveň na vedlejším hořáku do kastrůlku nasypeme mraženou zeleninu, podlijeme troškou vody, ochutíme Podravkou, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka.

  • 3

    Játra na bazalce rozdělíme na talíře a doplníme dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu